CV Vanessa Bronkhorst

 

Na het doorlopen van een internationale middelbare school (Engelstalig) en het behalen van haar Internationaal Baccalaureate is mr V.B.M.( Vanessa ) Bronkhorst in Rotterdam gaan studeren. In 1997 heeft zij hier haar Rechten studie afgerond. Na een jaar bij een grote detacheerder / uitzendorganisatie te hebben gewerkt heeft zij de overstap gemaakt naar de wereld van private banking. Na een vijftal jaren in de wereld van het vermogensadvies te hebben gewerkt kwam Vanessa tot de conclusie dat zij het aspect "verbinding leggen" in haar werk op een dieper niveau en vanuit een andere hoek wilde gaan vormgeven.

In 2004 heeft Vanessa besloten dat zij dit wilde gaan doen in de hoek van coaching en mediation. Mensen met een bepaald vraagstuk of ontwikkeltraject op het gebied van leidinggeven, loopbaanplanning en/of persoonlijke ontwikkeling. Ook heeft Vanessa geadviseerd en begeleid in re-integratie en outplacement trajecten. Daarnaast heeft zij als mediator bedrijven en particulieren in conflictsituaties geholpen bij het vinden van een voor hun passende oplossing

Na haar opleiding tot mediator bij de Merlijn Groep te hebben afgerond is Vanessa Bronkhorst sinds 2005 NMI geregistreerd mediator en werkzaam in de regio Randstad. Daarnaast deed Vanessa bij de academie voor counseling en coaching een verdiepende coaching opleiding. De afgelopen jaren is zij zich steeds meer gaan verdiepen in en werken met de methodiek van "Oplossingsgericht Coachen". In 2011 ronde zij met goed gevolg de opleiding tot "All round trainer" af bij de Academie voor innovatief trainen. Hier verdiepte zij haar trainers vaardigheden o.a. op het vlak van creatief denken, communicatie, samenwerking en teambuilding en werken met trainings games. 

In dat zelfde jaar behaalde zij haar registratie voor het werken met DISC © profielen, een online persoonlijkheids assessment tool. Deze kunnen zowel voor coaching als mediation trajecten zeer goed ondersteunend worden ingezet om op een snelle en effectieve manier inzichten in persoonlijkheden, communicatie en conflict stijlen te verduidelijken.

Op het gebied van Mediation is Vanessa met name werkzaam op het gebied van arbeidsrechtelijke en zakelijke conflict bemiddeling. De afgelopen jaren bemiddelde zij reeds in meer dan 100 mediations. Vanuit haar internationale achtergrond kunnen mediations /coachingtrajecten en trainingen tevens in het Engels plaats vinden.

mr V.B.M. (Vanessa) Bronkhorst MfN geregistreerd mediator en aangesloten bij de Nederlandse Mediation Vereniging en de Rotterdamse Mediatiors Associatie.